Over mij

Carla Schoenmakers

 

Over Mij.

Ik ben Carla Schoenmakers geboren op 17 oktober 1964 te Born en opgegroeid in Weert, alwaar ik mijn middelbare school heb gevolgd. Op 18 jarige leeftijd  ben ik  als student naar Heerlen vertrokken om de opleiding voor fysiotherapie te volgen.

Sinds 1989 ben ik als fysiotherapeute werkzaam geweest in verschillende particuliere praktijken.
Uiteindelijk heb ik 13 jaar in multidisciplinair vast dienstverband in Gezondheidscentrum Terwinselen te kerkrade gewerkt. Twee jaar geleden ben ik gestart als zelfstandig therapeut in mijn eigen praktijk te Munstergeleen.

Nadat ik een jaar gewerkt heb als klassiek fysiotherapeute, ben ik mij in bepaalde aandoeningen gaan verdiepen.  Mijn aandacht ging uit naar problemen op het gebied van het bekkenbodem / incontinentie / bekkeninstabiliteit. Oedeem (vocht) problematiek waarvoor manuele lymfdrainage en lymftaping.
Om je verder te oriënteren in de specifiek te behandelen problematiek  kun je verder lezen bij de desbetreffende specialisatie.

Mijn interesse in mijn vak ging steeds meer uit naar de achtergrond van de problemen waar patiënten zich mee presenteerden.
Om  lichamelijke problemen grondiger te kunnen begrijpen en te behandelen is het nodig om niet alleen “technisch” naar een klacht te kijken, maar ook naar het onderliggende probleem op sociaal-emotioneel vlak.
Dit was de reden waarom ik in 2000 met de 2 jarige basisopleiding haptonomie ben begonnen en nadien vele korte cursussen heb gevolgd die verdieping gaven in de haptonomie.

Haptonomie drukt de grootste stempel op mijn fysiotherapeutisch werk.

 

.

Fysiotherapie Schoenmakers | Burg. Hamersstraat 9 | 6151EP Munstergeleen |
Tel: 06-49602155 | BIG Registratie 19034951804 | AGB 04100383 | Privacy informatie |